Казвам се Мария Кирилова.

Преподавам Информатика и ИТ от над 20 години, а отскоро и математика. В момента съм учител в ЕГ „Гео Милев“ гр. Добрич от 8 до 12 клас и ЧПГТП „Райко Цончев“ гр. Добрич в профилите ИТ и Софтуерни и хардуерни науки.

Била съм част от много национални и международни проекти. Имам две специализации и I ПКС, множество публикации, участия в конференции и семинари като презентиращ. Организирала съм редица практически обучения за учители към Департамента за Модерни и Обучителни Методи (ДМОМ) към Висшия Университет по Менджмънт (ВУМ) гр. Варна, както и съм била лектор на курс по ИКТ в образованието за придобиване на педагогическа правоспособност. Редактор съм на последното идание на учебника за 8 клас по ИТ на издателство Булвест 2000, а в момента съм част от екипа на Уча се за изготвяне на уроците за 9 клас по ИТ. Успоредно с това за трета година съм лектор на Programming basics на Софтуни в Добрич.

Моя гордост са успехите на учениците ми в най-различни области: програмиране, графичен дизайн, уеб сайтове, мултимедия, видеообработка и фотография.

И ако сте още любопитни – това е сайта ми mkirilova.com